Foto: Posnetek zaslona

Ministrica Bobnarjeva se je odločila, da ne bo klonila pritisku premierja Roberta Goloba, ki je želel na podel način “očistiti” ves kader v Policiji iz časa Janševe vlade, zato odstopa.

V svojem pismu je notranja ministrica Tatjana Bobnar očitala Robertu Golobu politični pritisk nad njo s strani njegove piarovke Vesne Vuković in pritisk na Policijo, za kar je povedala, da je njegovo ravnanje “brez primere v zgodovini policije” in razkrila njegov načrt o stalno poudarjeni “depolitizaciji”, ki jo je Golob ves čas omenjal. Izkazalo pa se je prav nasprotno “Golob se hoče lotiti depolitizacije policije tako, da bo politiziral”, je zapisala v pismu.

Vsebina pisma, ki ga je Bobnarjeva posredovala premierju Golobu, razkriva dejstva o političnih pritiskih v Policiji, ki jim je bila priča. V pismu je izpostavila, da ne more opravljati svojega dela, če si ne more ekipe, ki ji zaupa in ki je strokovna, sestaviti sama.

“Tvoja odločitev, da mojemu predlogu za imenovanje Boštjana Lindava ne slediš, je brez primere v zgodovini policije,” je dejala ter očitala, da se “Golob hoče lotiti depolitizacije Policije tako, da bo politiziral”. Navedbe o političnih pritiskih bo naznanila tudi tožilstvu RS.

Pismo Tatjane Bobnar objavljamo v celoti.

Foto: Zajem zaslona

Gorenak: Golobovi “policijski specialci”

T. C.