Foto: Družbena omrežja

V zadnjih dneh se dogaja pravi medijski linč predsednice DeSUSa Aleksandre Pivec, ker so za njeno nočitev v Izoli poskrbeli v občini Brdo in Izola in ker so v času uradnega obiska v podjetju Vinakras stroške pokrili v samem podjetju. 

Sodnica v predsedniškem apartmaju bivala na stroške gostitelja?

Te isti mediji pa pridno molčijo o nastanitvenih stroških vodje Centra za izobraževanje v pravosodju sodnice dr. Tadeje Jelovšek, partnerice urednika Sobotne priloge v Petričevem glasilu Delo Alija Žerdina, ki naj bi večkrat prespala v predsedniškem apartmaju Hotela Bernardin na stroške organizatorje dogodka.

Foto: Nova24TV

Dr. Tadeja Jelovšek naj bi v času izobraževalnih seminarjev, v letu 2016 in v letu 2017, v okvirju svoje institucije in Ministrstva za pravosodje,  kot se za predstavnico slovenske elite spodobi, prespala v predsedniškem apartmaju v Hotelu Bernardin. Vlada RS je v letu 2017 sporočila, da Ministrstvo za pravosodje, Center za izobraževanje v pravosodju nikoli ni najelo predsedniškega apartmaja ter da so vsi predstavniki Centra za izobraževanje v pravosodju, ker so bili v funkciji organizatorja dogodka, v hotelu bivali brezplačno. Kdo je torej kril stroške bivanja?

Po podatkih Erar je razvidno, da so sodišča za potrebe prenočevanj, v letih 2017 in 2016, družbi Brenardin d.d. plačala skupaj razkriva da so v letu 2016 in 2017 sodišča za potrebe prenočevanj družbi Bernardin d.d. plačala 257.583,54 evrov. Sem pa spadajo Grand Hotel Bernardin, Hotel Histrion, Hotel Vile Park, Vila Barka, Dependansa San Simon, Hotel Halieatum, Apartmaji Salinera, Hotel Salinera, Vila Maja in Kamp Lucija.

U. C.