Slovenska mladina na vrhu verujočih med članicami EU

Foto: Sticna.net

Med vsemi državami članicami EU se le še v šestih mladi med 16. in 19. letom identificirajo kot kristjani. Na prvem mestu je Poljska z 83% mladih. Sledijo ji: Litva z 73%, Irska in Slovenija z 59% ter Portugalska z 57% in Avstrija z 52% mladih. Študijo so opravili na St Mary’s University v Twickenhamu in na Institutu Catholique de Paris.

Evropske krščanske vrednote, ki so temelj moderne in demokrtaične družbe, počasi, a zanesljivo izginjajo iz življenja Evropejcev. Zato smo lahko toliko bolj ponosni na mlade Slovenke in Slovence, ki odkrito povedo, da so kristjani. Ta podatek nas navdaja z upanjem, da le ni vse izugubljeno v deželi izpod Alp. Navkljub trudu slovenske skrajne levice, da bi se vse, kar je krščanskega v Sloveniji, enostavno prepovedalo. Za slovenske levičarje je namreč največji greh biti vernik, biti kristjan. Z drugimi verami nimajo takih težav. Še več: odkrito jih podpirajo in zagovarjajo.

A le pogumno. Slovenska katoliška tradicija ima močne korenine in veliko mladih poganjkov, ki bodo poskrbeli, da slovenski rod ne bo umrl.

S. P.