Slovenci odhajajo, migranti ostajajo

slovenskenovice.si

V začetku tedna se je po socialnih omrežjih razplamtela prava besedna vojna glede deportacije ilegalnega migranta. Naj ponovim, ilegalnega migranta in ne, kot bi vam mediji radi prikazali, ubogega begunca.

Naj spomnim: Vrhovno sodišče in sodišče EU je odločilo, da mora migrant Ahmed zapustiti Slovenijo, ker je ilegalno prečkal mejo in s tem kršil slovenske predpise. Nekaj povsem normalnega.

A ker živimo v državi, kjer je skrb za tujca pomembnejša od skrbi za sodržavljana, so se navsezgodaj zjutraj člani strank SD, SMC in ZL družno dobili v poslanski pisarni stranke SD in iskali vsemogoče načine, kako Ahmada pustiti v Sloveniji. Poenostavljeno: iskali so rešitev, kako ne bi spoštovali odločitev sodišča. Mimogrede, ravno ti isti poslanci so bili najbolj glasni, ko so zaprli opozicijskega voditelja Janeza Janšo in so po vseh medijih hiteli razlagati, kako je odločitev sodišča nujno treba spoštovati. Kot kaže, premier Cerar v primeru Ahmada nima namena spoštovati sodniške odločitve, kar je kaznivo dejanje in se preganja po uradni dolžnosti.

Medtem pa 300.000 tisoč državljanov živi pod pragom revščine, za otroke zbiramo zamaške, zdravstvo je v razsulu, Slovenijo zapuščajo najboljši mladi diplomanti, magistri in doktorji. 40.000 se jih je izselilo v treh letih Cerarjeve vladavine. Zakaj se niso tako zavzeli za koroška dečka? Ali pa za gospo iz Novega mesta, ki bo zaradi 300 evrov dolga izgubila hišo?
Zato, ker smo za njih drugorazredni državljani, nevredni dostojnega življenja!
Miro Cerar ne jamra, išče rešitve! Za koga že?!

S. P.