V torek je na eni izmed osnovnih šol v Kočevju prišlo do incidenta, ki ga sedaj preiskuje Policija. Po njihovih navedbah je prišlo do poškodovanja mladoletne osebe s strani zaposlenega na šoli, pri čemer je učenka utrpela lažje poškodbe.

Po besedah vodstva šole se je dogodek zgodil, ko je učitelj poskušal preprečiti domnevni samovoljni odhod učenke iz varstva vozačev. Med poskusom zadrževanja je učenka padla, kar je vodstvo šole označilo kot nesrečen dogodek, ne pa napad na učenko. Šola je takoj po incidentu obvestila skrbnike učenke in izvedla potrebne razgovore z vpletenimi.

Incident je pritegnil širšo pozornost, ko je na spletu zaokrožil zapis očeta učenke, ki je trdil, da je bila njegova hči žrtev napada učitelja. Na ljubljanski policijski upravi so potrdili, da so bili o dogodku obveščeni v torek popoldne in da trenutno zbirajo obvestila ter preverjajo okoliščine dogodka zaradi suma storitve kaznivega dejanja.

Vodstvo šole je poudarilo, da so v stalnem stiku s skrbniki učenke in da se dogovarjajo o nadaljnjem poteku njenega šolanja. Policija medtem nadaljuje preiskavo in bo o svojih ugotovitvah obvestila pristojno državno tožilstvo. Zaradi interesa preiskave in zaščite mladoletne osebe pa trenutno ne morejo posredovati dodatnih informacij.

 

Spletno uredništvo