Vir: www.policija.si

Policisti PU Ljubljana poročajo, da so bili včeraj obveščeni, da je šest neznancev vstopilo in pregledovalo hišo v okolici Grosuplja. Pri tem jih je zalotila oškodovanka, zato niso ničesar odtujili, ampak so se skraja odpeljali z vozilom rjave barve. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh okoliščinah obvestili pristojno državno tožilstvo.

“Občanom svetujemo, da imajo osebe, ki so prišle do njih nenapovedano, ves čas pod nadzorom in jih brez  potrebe ne vabijo v prostore. Vedno naj zaklenejo hišo, ko to zapustijo, ključ pa naj vzamejo s seboj, pa če tudi »stopijo samo za vogal«.

Ob tem pa naj bodo pozorni na videz oseb (oblačila, govor, posebnosti) ter vozilo s katerim so se pripeljali (znamko, barvo, tip in reg. št. vozila).

V kolikor kljub previdnosti postanejo žrtev kaznivega dejanja priporočamo, da takoj obvestijo policijo na številko 113 ali najbližjo policijsko postajo. Svojce ali druge znance starejših oseb prosimo, da jim predstavijo in opišejo tovrstni način izvrševanja kaznivih dejanj,” so zapisali policisti PU Ljubljana. 

Roparska tatvina na območju Most: Zaposleno odrinil in vzel denar

U. C.