SDS Janeza Janšo predlagala za mandatarja

V predsedniški palači danes poteka drugi krog posvetovanj o možnosti sestave nove vlade. Kot prvi se je posvetovanj pri predsedniku republike Borutu Pahorju udeležil vodja poslanske skupine SDS Danijel Krivec.

 

Po pogovorih je Krivec dejal, da sta s predsednikom izmenjala poglede na sedanjo situacijo in da mu je »prenesel naš predlog za imenovanje Janeza Janše za mandatarja.« »Kar se tiče glasov poslank in poslancev SDS je vseh 26 poslancev SDS za imenovanje mandatarja in vlade,« je še povedal Krivec in nadaljeval, da je predsedniku republike Pahorju v pogovorih predstavil tudi dosedanji potek dogovorov. »Njegova odločitev v nadaljevanju pa je stvar njegove presoje,« je povedal Krivec. Ob tem je še dodal, da so »kar se tiče dogovora o vsebinskih zadevah, stvari med strankami usklajene, dokončne odločitve pa so v pristojnosti organov strank, ki bodo v nadaljevanju tudi vse odločitve sprejeli.«

Na vprašanja o tem, ali držijo navedbe glede kadrovske sestave prihodnje vlade – razrez po resorjih in imena kandidatov za ministre, ki že krožijo v medijih – je Krivec dejal, da teh ugibanj podrobneje ne bo komentiral, je pa to seveda stvar nadaljnjih dogovorov.» Gre za naslednje korake, ki nas čakajo. Programska uskladitev pa je bila potrebna zato, da se postopki na organih strank lahko nadaljujejo,« je še dejal.