Vir: Pixabay

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 152 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 36 dogodkov, s področja javnega reda in miru 50 dogodkov in s področja prometne varnosti 53 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali roparsko tatvino, drzno tatvino, 3 tatvine, 2 vloma (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in primera poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 12 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 11 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru.

Kriminaliteta

V okolici  Moravč je bilo skozi vrata terase vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil motorni žagi. Lastnika je oškodoval za okoli 2.500 evrov.

Roparska tatvina

Policisti so bili včeraj, nekaj pred 18. uro obveščeni o tatvini v eni izmed trgovin na območju Šiške. Po do sedaj zbranih podatkih je 42 letni osumljenec v trgovini iz steklenic alkoholnih pijač odstranil varovala, nato pa trgovino mimo blagajne zapustil, ne da bi artikle plačal. Pri tem ga je zalotil varnostnik, ki je osebo prijel. Kljub temu, da se mu je osumljenec uprl, so ga uspeli zadržati na kraju, do prihoda policije. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja roparske tatvine, o vseh ugotovljenih okoliščinah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Drzna tatvina

Policisti so bili včeraj obveščeni o drzni tatvini na območju Zagorja ob Savi. Okoli 10. ure sta do sedaj neznana storilca na domu zamotila oškodovanca s pogovorom o izvedbi telekomunikacijskih storitev. Drug storilec je med tem iz hiše odtujili gotovino in lastnika oškodoval za nekaj sto evrov. S kraja sta se storilca odpeljala s srebrnih vozilom, neznane znamke.

Opis enega izmed storilcev: moški srednje rasti, oblečen v temno modra oblačila na glavi je imel kapo na obrazu masko. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Nesreča pri delu

Včeraj, okoli 13.30 so bili policisti obveščeni o delovni nesreči v podjetju na območju Domžal. Ugotovljeno je bilo, da je delavec pri servisiranju delovnega stroja segel v notranjost, kjer mu je stroj ukleščil roko in ga huje poškodoval. Delavec je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti so opravili ogled kraja, ter nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja ogrožanja varnosti pri delu. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost

Včeraj, okoli 18. ure se je na Vodnikovi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in dva pešca. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik odvzel prednost pešcema na prehodu za pešce in trčil v oba. Pri tem sta bila oba pešca lažje telesno poškodovana. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 15.30 se je na Trubarjevi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri zavijanju v križišču odvzel prednost peški na prehodu za pešce. Pri tem je bila peška lažje telesno poškodovana. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 15. ure se je na Trubarjevi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri odpiranju vrat zaprl pot kolesarki, ki je vozila mimo parkiranega vozila. Kolesarka je pri tem padla in se lažje telesno poškodovala. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

U. C.