Vir: Pixabay

Na slovenskem družbenem omrežju Twitter je zaokrožila fotografija srednješolskega testa, 3. letnika šišenske gimnazije iz katerega je razvidno, da se dijaki o tretjem spolu učijo kot o dejstvu.

 

Vir: Nova24TV

 

 

Najstniško obdobje v otrokovem življenje pomeni obdobje, ko je otrok najbolj dovzeten za spolno vzgojo, lahko rečemo tudi “prevzgojo”, kar kot kaže dobro izkoriščajo tudi tako imenovani “revolucionarji”. 

Težko bi tako razmišljanje imenovali drugače kot prikrito, subverzivno pranje mladih možganov, pri čemer se uporablja retorične trike kot so avtoriteta znanosti, predstavljanje špekulativnih humanističnih hipotez kot znanosti, relativizacija pomena biologije, hiperbolizacija pomena družbenih označevalcev. Vse to precej skrito pred očmi javnosti. Če testa ne bi fotografiral pogumni dijak iz stabilne konzervativne družine, če ne bi bilo vedno več, kot rečeno, konzervativnih ljudi, ki so se pripravljeni javno eksponirati, bi bile generacije in generacije najstnikov podvržene indoktrinaciji, ne da bi za to kdo vedel.

V Sloveniji imamo, po novem, poleg moškega in ženske tudi nekaj vmes?

T. C.