Vir: Družbena omrežja

Ljubljanski župan Zoran Janković, že leta kaže prezir in ignoranco do krščanstva in katoliške zgodovine prestolnice. Že v začetku decembra je na družbenih omrežjih završalo, ker je Miklavž v Ljubljani ostal brez križa na kapi. Na to temo se je na družbenem omrežju odzval tudi poslanec Zmago Jelinčič.

Nad Miklavžem brez križa zgrožen tudi Jelinčič! Preberite kaj je zapisal?

Mestna svetnica Ana Zagožen pa je na župana naslovila svetniško vprašanje »Zakaj ima Miklavž v Ljubljani na kapi izbrisan križ?«. Po njenem mnenju je to skoraj norčevanje iz ljudi in je absolutno zanikanje slovenske identitete, vrednot in tradicije.

Prebivalci Ljubljane so zgroženi? Bo župan ukrepal?

Tako pa izgleda “božično” voščilo župana Jankovića

Zoran Janković, župan MOL, je tudi to leto postregel z dobesedno komunistično čestitko meščanom Ljubljane. Čestital jim je novo leto, ob božič, še vedno največji praznik večine Slovencev, pa se niti obregnil ni. Kot bi Slovenija ne bila tradicionalno katoliška, kot bi Ljubljana ne bila tradicionalno katoliška, kot bi večina Ljubljančanov ne še vedno štela med krščene v katoliško vero.

Na naravnost sramotno, nezaslišano čestitko “svetovljanskega” župana slovenske prestolnice je opozorila mestna svetnica Ana Zagožen, na svojem Twitter profilu:

U. C.