Prometna nesreča pri Litiji. Dve osebi sta ostali ukleščeni

Foto: celje.info

Danes, ob 7. uri je na regionalni cesti med Litijo in Zagorjem pri odcepu za Polšnik prišlo do prometne nesreče v kateri so bila udeležena tovorno in tri osebna vozila. Nesrečo je povzročil 61-letni voznik osebnega vozila, ki je zapeljal na nasprotno smerno vozišče v trenutku, ko je nasproti pravilno pripeljal 46-letni voznik tovornega vozila.

Za tovornim vozilo je vozil 41-letni voznik, ki je želel preprečiti trčenje v zadnji del tovornega vozila in odvil levo, pri tem pa oplazil 37-letnika, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri, nato pa oplazil še vozilo 61-letnega povzročitelja.

61-letnik in 46-letnik, ki sta ostala ukleščena v vozilu in so ju s tehničnim posegom iz vozila rešili gasilci. V nesreči se je 61-letnik huje poškodoval, prav tako sta se telesno poškodovala 46-letni voznik tovornega vozila in 41-letnik osebnega avtomobila. 37-letnik pa ni bil poškodovan. S kraja prometne nesreče sta bila z reševalnim vozilom odpeljana 61-letni in 46-letni voznik.

Policisti trenutno še zbirajo obvestila in ugotavljajo vse okoliščine prometne nesreče in bodo po vseh zbranih obvestilih ustrezno ukrepali. Cesta je bila zaradi ogleda nesreče in odstranjevanja posledic zaprta za ves promet do približno 9. ure.

D. S.