Foto: Nova24TV

Če bi bile volitve danes, bi se v drugi krog predsedniških volitev uvrstila odvetnica in nekdanja informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar ter poslanec SDS in nekdanji zunanji minister Anže Logar, kaže anketa Mediane, ki jo je objavilo Delo. Podpredsednica Gibanja Svoboda Marta Kos se v drugi krog ne bi uvrstila.

Nataša Pirc Musar bi prejela 29,6 odstotka glasov, Anže Logar pa 24,3 odstotka glasov. Na tretje mesto bi se uvrstila nekdanja veleposlanica v Nemčiji in Švici Marta Kos s 16,1 odstotka glasov. Glasbenik Gregor Bezenšek mlajši bi dobil 2,1 odstotka glasov, psihoanalitičarka Nina Krajnik pa 1,3 odstotka. Da ne vedo, koga bi volili, je v anketi odgovorilo 14,3 odstotka vprašanih, nobenega pa 8,7 odstotka.

V časniku Delo ugibajo, da so morda na (ne)podporo Kosovi vplivali tudi pomisleki o tem, da bi imela v primeru njene izvolitve na predsedniško mesto stranka Gibanje Svoboda v rokah tri najpomembnejše politične funkcije v državi. To je nekdanji predsednik Milan Kučan označil kot sistemsko nesprejemljivo, zato je podprl Pirc Musarjevo, piše Siol.net.

(Video) Besede Roberta Goloba šokirale Marto Kos

U. C.