Foto: Vlada RS (Twitter)

Od kar je vlada Janeza Janše nastopila svoj mandat je bil premier Janez Janša večkrat deležen groženj s smrtjo. Grožnje se pojavljajo tako na družbenih omrežji, kot tudi na protestih.

Svoboda govora in kritika sta seveda dovoljeni, a je povsem nesprejemljivo, da se pri kritiki tistega, ki ga ne prebavljaš, poslužuješ zmerljivk in celo najhujšega, groženj s smrtjo.

Ker pa naši pristojni organi nikakor ne odreagirajo, si nekateri predstavljajo, da jim je dovoljeno vse. Prav vse. Še dandanes lahko namreč opazujemo posameznike, ki preko družabnih omrežij somišljenike pozivajo, naj premierja Janeza Janšo ustrelijo.

“Kričanje “Smrt janšizmu” in “Ubi janšu” ni dobilo niti enotne javne obsodbe niti reakcije tožilstva. Dobiva pa pričakovane in hotene reakcije,” je kritično opozoril premier Janez Janša, ki je na račun nedelovanja pristojnih institucij deležen groženj s smrtjo.

Kot primer je ponazoril grožnje s smrtjo Marjana Rupčiča, ki so bile izražene ob novici o odkritju temeljnega kamna za Bolnišnico za otroke Šentvid pri Stični. “Šel bom v Ljubljano nimam strelnega orožja stopil bom do janše mu čestital z levo roko potegnil nož in ga zaklal”, je namreč zapisal. Prav tako je tudi zagrozil: “Dajte mi puško en metek namerin in poknem albanca janšo”.

Preberite tudi: 

Grožnje s smrtjo predsedniku vlade

U. C.