V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 103 klice za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 26 dogodkov, s področja javnega reda in miru 28 dogodkov in s področja prometne varnosti 38 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 3 tatvine, 3 poskuse vlomov in 5 primerov poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 6 prometnih nesreč z materialno škodo in nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 7 vozil.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 9 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru.

Med 8. 2. 2021, od 6. ure in 9. 2. 2021, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Podpreske izsledili in prijeli 12 tujcev (državljane Egipta), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Prometna varnost

Včeraj, nekaj po 15. uri se je na cesti od Dolskega proti Litiji zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in voznik mopeda. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica v krožišču odvzela prednost vozniku mopeda in trčila vanj. Pri tem se je voznik mopeda lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog.

T. C.