Foto: Facebook

V cistercijanskem samostanu v Stični je v soboto potekalo tradicionalno srečanje katoliške mladine s celodnevnim programom z večernim koncertom. Največjega festivala katoliške mladine se je udeležil tudi predsedniški kandidat dr. Anže Logar. 

“V soboto sem obiskal Stično mladih, največji festival katoliške mladine na Slovenskem, kjer se povezujeta mladost in vera. Gre za že 41. edicijo po vrsti, ki pa je bila kljub dežju polna mladih stiskov rok, nasmehov in selfiejev. Letos je potekala pod geslom ‘Izberi vihar’. Z geslom želijo mlade spodbuditi, da stopijo iz cone udobja in izberejo vihar, osebno rast in življenje. Ker mladi niso le naša prihodnost, pač pa so tudi pomemben del sedanjosti, jim je v mojem programu #ZAmlade namenjena posebna točka.”

Popoldne pa je obiskal 55. MOS-Mednarodni obrtni sejem v Celju, kjer se je z obrtniki in podjetniki pogovarjal o izzivih, s katerimi se srečujejo pri svojem delu in od njih izvedel, da si od države želijo več konkretnih ukrepov za ohranitev njihove konkurenčnosti, saj so bremena zaradi cenovnih šokov na področju elektrike in zemeljskega plina težko obvladljiva. 

“Spregovorili pa smo tudi o priložnostih zelenega prehoda, zelenih investicijah in trajnostnem razvoju. #ZAgospodarstvo #ZAzeleniprehod, je na svojem Facebook profilu zapisal Logar.

Preberite tudi: 

Svet stranke SDS soglasno podprl kandidaturo dr. Anžeta Logarja

T. C.