Vir: Socialna omrežja

Privilegiran stari partijec Kučan, ne more iz svoje kože. Pred nedavnim je kritiziral celo sedanjega predsednika države, sicer pa njegove socialistične izjave hitro povzemajo levičarski mediji.

Kučanu samostojna Slovenija ni bila nikoli intimna opcija

»Skrbi pa me, ali bodo v imenu borbe z virusom žrtvovane demokracija, človekove pravice, svoboda medijev. Bojim se, da pod krinko boja s koronavirusom postajamo drugačna družba,« pravi Kučan.

To je tisti Kučan, ki do smrti (edini) prejema privilegirano pokojnino. Hkrati pa je dejal, da Samostojna Slovenija ni bila njegova intimna opcija! neverjetno a resnično. Preberite si njegove izjave:

  • ”Samostojna Slovenija bi bila najbolj črnogleda varianta … Vendar moramo narediti vse, da Jugoslavija bo,” Milan Kučan, 26. 10. 1988.
  • ”Slovenske identitete, naj si še tako domišljamo, da je, v Evropi in svetu ni, vsaj ne kot del nečesa avtonomnega in do kraja razpoznavnega. Je predvsem identiteta Jugoslavije ali celo Balkana,” Milan Kučan v Ljubljani, 8. 2. 1989.
  • ”Jasno je, da mi iz Jugoslavije nočemo in ne želimo, in da nas kljub takim amandmajem iz nje nihče nima pravice poditi,” Milan Kučan v Beogradu, 28. 9. 1989.
  • ”Za nikakršen odhod in odcepitev iz Jugoslavije ne gre. Z dopolnili smo ustvarili pomembne pogoje za prihodnost, za socializem po meri ljudi,” Milan Kučan, 2. 10. 1989.
  • ”Naša opredelitev je nedvomno Jugoslavija. Mi razumemo in sprejemamo Jugoslavijo za svojo državo in si je ne pustimo vzeti,” Milan Kučan v Beogradu, december 1989.
  • ”Očitajo mi, da sem bil proti odcepitvi. Še zdaj sem,” Milan Kučan, 23. 12. 2015.

Pa naj še kdo reče, da se je stari komunist zavzemal za samostojno Slovenijo in da mora zato prejemati privilegirano pokojnino?

MG