Vlada je odločila, da se po novem na letališčih ob vstopu v Slovenijo priznavajo tudi PCR testi iz Srbije in Turčije, brez napotitve v karanteno. S seznama rdečih držav pa je črtala Malto in Portugalsko. Spremembe odloka začnejo veljati 5. maja in bodo veljale do vključno 16. maja 2021.

Na letališčih se ob vstopu v Slovenijo priznavajo tudi PCR testi iz Srbije in Turčije

Vlada je na včerajšnji dopisni seji sklenila, da se za vstop v Slovenijo brez napotitve v karanteno na domu (splošne izjeme) na kontrolnih točkah kategorije A na letalskih povezavah za mednarodni zračni promet priznavajo tudi negativni rezultati PCR testa, če so bili izdani v Srbiji in Turčiji.

Prav tako se pri posebnih izjemah, ko gre za vstop na kontrolnih točkah kategorije A na letalskih povezavah za mednarodni zračni promet, priznavajo negativni rezultati PCR testa, če so bili izdani v Srbiji in Turčiji.

Spremenjen seznam rdečih držav

Vlada je prilagodila tudi seznam rdečih držav. Na seznamu držav članic Evropske unije ali schengenskega območja so spremembe pri Grčiji, Norveški in Španiji, črtani sta Malta in Portugalska. Na seznamu tretjih držav je dodan Džibuti.

T. C.