Ob današnjih katastrofalnih razmerah se je ponovno prvi oglasil predsednik opozicijske SDS Janez Janša

 

Predsednik Slovenske demokratske stranke SDS Janez Janša poziva vse, da samo skupaj lahko omilimo posledice ujme. Poziva vse, da pomagajo po svojih močeh in da ne dovolimo, da bi kdo v tej krizi ostal sam.

Janez Janša je na dvojem twitter profilu zapisal:

“Pozor! Poplave dobivajo razsežnost nacionalne katastrofe. Vključimo se v napore za reševanje ljudi in premoženja. Pomagajmo po svojih močeh županom, službam zaščite in reševanja v okviru CZ in predvsem gasilcem. Veliko članov GD je odsotnih zaradi dopustov v tujini ali v krajih, ki so nedostopni. Nadomestimo jih. Upoštevajmo navodila pristojnih. Pokličimo naše starejše člane in vse, ki jih poznamo in so na ogroženih območjih in organizirajmo pomoč. Nihče naj v nesreči ne ostane sam! Skupaj lahko močno omilimo posledice ujme.”

Ministrstvo za obrambo RS je tudi sporočilo, da na terenu Slovenska vojska deluje od ranih jutranjih ur, ta hip je na terenu 250 vojakov z vso možno mehanizacijo. Še dodatne roke bomo zagotovili, če bo to potrebno. Ključno je organizirati delo in nadomestiti ekipe v primeru prevelike utrujenosti.

Jutro je pokazalo vse razsežnosti in iz ure v uro je postajalo jasno, da gre za prizore, ki jih še nismo videli. Ob vseh posnetkih pa razen ministra za obrambo Marjana Šarca nikjer ni najvidnejših predstavnikov naše države na terenu, kjer bi, če ne že pomagali državljankam in državljanom, si vsaj ogledali posledice neurja in izrazili sočutje vsem, ki so v tej povodnji prizadeti.

Danes sledi še ena noč, ko nam vreme po napovedih ne bo naklonjeno. Poskrbimo zase in za svoje najbližje, kajti nič ni pomembnejšega od naših življenj. Predvsem pa tako kot smo že mnogokrat dokazali, stopimo skupaj in si pomagajmo.

Spletno uredništvo