Obnovitvena dela na nadvozu Dunajske ceste nad ljubljansko obvoznico se nadaljujejo. Od sobote 20. maja, do predvidoma 1. junija 2023 bo promet na nadvozu potekal po enem voznem pasu v vsako smer, iz priključnih cest pa bo možno le zavijanje desno.

 

Zemljevid prenove Dunajske

Obvozi so urejeni po Štajerski in Vojkovi cesti, Baragovi in Dimičevi ulici, Ulici 7. septembra in po Slovenčevi ulici. Vse udeležence v prometu prosimo za razumevanje in upoštevanje prometne signalizacije.

O prenovi nadvoza

Prenova nadvoza Dunajske ceste nad ljubljansko obvoznico poteka v sodelovanju z Družbo za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS d.d.), ki izvaja prenovo konstrukcije nadvoza, Mestna občina Ljubljana pa površino.
V okviru prenove bodo izvedli rekonstrukcijo voziščne plošče, vgradnjo dilatacij, zamenjavo krova, lokalno sanacijo spodnjih površin prekladne konstrukcije, vgradnjo nove odvodnje, sanacijo vmesnih in krajnih podpor. Zamenjali bodo ograje, hodnike, robnike, uredili odvodnjavanje na objektu in obnovili vse komunalne vode pod objektom (vročevod, plinovod, vodovod, telekomunikacijski vodi, električna napeljava). Uredili bodo prometno signalizacijo pred objektom in na njem, prometna ureditev po prenovi bo ostala enaka.

Uredništvo
Vir: MOL