Rezultati vašega vladanja po več mesecih so praktično nični, sprejete odločitve pa slabe in ljudem v teh težkih časih draginje, ne dajejo nikakršnega razloga za optimizem. Če navedenega stanja ne zasledimo v prevladujočih medijih in na ljubljanskih ulicah ni raznih spontanih protestov in vstaj, to še ne pomeni, da ne obstaja.

Trenutna in poglavitna vloga prevladujočih medijev je zgolj popolna blokada kakršnihkoli novic o polomiji, ki se imenuje aktualna vlada RS.

Čeprav se državljani zelo hitro soočijo s kruto realnostjo že, ko stopijo v prvo trgovino z živili ali ko je potrebno plačati položnice.

Kot bivši gospodarstvenik bi moral vedeti, kaj stori odgovoren šef, ko stvari ne gredo v pravo smer in se vse, kar je bilo do sedaj narejenega načrtno uničuje.

Nekaj dejstev:

– imamo najslabšo covid situacijo v EU, vlada pa še vedno ne ukrepa. Na včerajšnji dan smo imeli kar 3645 potrjenih novih primerov. Se zavedate hudih potekov bolezni, ki se končajo tudi s smrtjo, posledicami, s katerimi se soočajo preboleli, številne bolniške in izpadi iz delovnega procesa. Fototermini in všečne izjave ne rešujejo problema, ga zgolj poglabljajo in prikrivajo.

– zaradi vaše nesposobnosti je, že tako izgorelo in izčrpano, zdravstveno osebja primorano stavkati. Če jih bo sploh še kaj ostalo glede na to, da je kadrovski primanjkljaj vsak dan večji, razmere pa vse bolj zaostrene. Trpijo zaposleni, predvsem pa pacienti, ki pod politično floskulo dostopnega javnega zdravstva za vse, čakajo v predolgih čakalnih vrstah, ki je na žalost za marsikoga tudi usodno.

– ponižujete Slovensko vojsko, saj dovolite, da ji vaši koalicijski partnerji pripisujejo roparske pohode na misijah, kjer miroljubno delujejo daleč stran od svojih družin. Z razdiranjem pogodb jih puščate z zastarelo opremo, pri vsem tem pa zavestno pozabljate, koliko dobrega naredijo pripadniki in pripadnice za državo v času naravnih nesreč.

– vaši koalicijski partnerji menijo, da sta za vojno v Ukrajini krivi ZDA in zveza Nato (torej tudi SLO kot del Nata) in ščitijo agresorsko Rusijo in ne tistih, ki so napadeni in se branijo ter borijo za svoja življenja in domovino. Pričakujem, da s tem stališčem seznanite tudi vrh EU s predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen na čelu. Nujno je, da naša širša evropska družina ve, kakšna so stališča vaših koalicijskih partnerjev.

– vaš spopad z vsesplošno draginjo in pomoč ljudem pa je kaplja čez rob. Namesto, da bi iskali rešitve in namenjali denar ljudem in gospodarstvu, ki so se znašli v hudih stiskah. se vi raje srečujete z raznimi Jenulli, Nikami in ostalimi agitatorji vaše politike ter se norčujete iz vseh dobronamernih predlogov strank opozicije, izvoljenih na volitvah. Stavbe boste greli omejeno, ljudje pa bodo zmrzovali, ker nimajo za kurjavo. Upokojencem kot najbolj ranljivi skupini boste pomagali s 5 evri oz. z 2 kilograma moke, a brez kvasa. Verjamem, da se kot milijonski zaslužkar na račun države, niste sposobni vživeti v stiske ljudi. Kot vašo naslednjo  “učinkovito” rešitev zato pričakujem omejevanje voženj na parne in neparne dneve.

Z vašim plesom takšnega ponižanja Slovenija še ni doživela, zato je čas. Čas za vaš odhod!”