Poročilo policije: Statistični pregled dogajanj v preteklih 24 urah

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 151 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 36 dogodkov, s področja javnega reda in miru 51 dogodkov in s področja prometne varnosti 41 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 7 tatvin, 8 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in štiri primere poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v primeru nasilja v družini, kjer je bila izrečena prepoved približevanja, policisti pa še nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

S področja prometne varnosti so obravnavali 4 prometne nesreče z materialno škodo in 2 nesreči v katerih so bili udeleženci lažje poškodovani. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov je bilo zaseženo vozilo.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 14 krat na javnem kraju in 13 krat v zasebnem prostoru.

Med 28.4.2020, od 6. ure in 29.4.2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane izsledili in prijeli 7 tujcev (državljane Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta

Vlomi:

V Mostah je bilo vlomljeno v klet, od koder je neznani storilec odtujil alkoholno pijačo. Škoda znaša okoli 100 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Lomabardo. Škoda znaša okoli 500 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v skladišče na gradbišču, od koder je bilo odtujeno orodje in gradbeni material. Škoda znaša okoli 1700 evrov.

V Kamniku je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Camox. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

Delovni nesreči:

Včeraj, okoli 14.30 so policisti na Brezovici in okoli 17.30 na območju Viča obravnavali delovni nesreči. Na Brezovici je delavcu spodrsnilo pri sestopanju z gradbenega vozila in se je pri tem lažje poškodoval. Na območju Viča pa je delavec padel z gradbenega odra in se pri tem prav tako lažje poškodoval. Policisti v obeh primerih okoliščine nesreč še preiskujejo in bodo o vseh znanih ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost

Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 10. uri je na Štrukljevi cesti pred križiščem z Dunajsko cesto prišlo do prometne nesreče v kateri so bila udeležena 4 osebna vozila in tovorno vozilo. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je vozil z  neprilagojeno hitrostjo in zato trčil v vozilo, ki je vozilo vzporedno z njim na pasu za zavijanje. Povzročitelj po trčenju ni mogel več obvladati svojega vozila in zato povzročil trčenje še 2 osebnih vozil in tovornega vozila. Potnica v enem izmed vozil se je v nesreči lažje poškodovala. Nobeden od voznikov ni vozil pod vplivom alkohola, povzročitelju pa bo izdan plačilni nalog.

Včeraj, nekaj pred 9. uro je na Cesti dolomitskega odreda prišlo do nesreče v kateri je bil samoudeležen kolesar. Ugotovljeno je bilo, da se je kolesar z neprilagojeno hitrostjo vozil v napačno stran po kolesarski stezi, izgubil nadzor nad kolesom in  padel. V nesreči se je lažje poškodoval.

Policisti so mu odredili preizkus z alkotestom, ki je pokazal rezultat 0,83 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Za kršitve mu je bil izdan plačilni nalog.

Včeraj, nekaj po 21. uri je v Skaručni prišlo do prometne nesreče v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Voznik je najprej zapeljal levo izven vozišča, kjer je trčil v smetnjak in prometni znak. Po trčenju je odvil in zapeljal še izven vozišča na desni strani ceste, kjer je pa z vozilom nato obstal na živi meji. Voznik se ni poškodoval, odrejen pa mu je bil  preizkus z alkotestom, kateri je pokazal rezultat 1,35 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so mu zasegli vozilo, saj so ugotovili, da voznik tudi ne poseduje vozniškega dovoljenja. Policisti so mu izdali plačilni nalog, zoper njega pa bodo podali tudi obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

U. C.