V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.594 klicev. Med 612 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 138 prometnih nesreč, 62 kršitev javnega reda in miru ter 98 kaznivih dejanj.

 

V 121 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 4 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Ob 3.23 je na cesti Zali Log–Petrovo Brdo, občina Železniki, osebno vozilo zapeljalo na podrto drevo. Gasilci PGD Škofja Loka so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom dvignili vozilo, odstranili drevo in razsvetljevali kraj dogodka. Poškodovanih ni bilo.

Ob 5.55 se je na Ulici 7.avgusta v Domžalah, voznica z osebnim vozilom zaletela v nadtalni hidrant. Gasilci CZR Domžale so zaprli ventil do hidranta, očistili cestišče nanešenega peska in izpod vozila odstranili kos hidranta.

Ob 11.03 sta v ulici Kočevje v Črnomlju trčili osebni vozili. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali mesto nesreče, odklopili akumulatorja in pomagali pri usmerjanju prometa policistom. Reševalci NMP ZD Črnomelj so dve poškodovani osebi oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Včeraj, okoli 18. ure se je v Zbiljah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena kolesarja. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je kolesar zavijal iz prednostne ceste levo na makadamsko pot, ter pri tem odvzel prednost drugemu kolesarju, ki je pripeljal nasproti in je ta padel. Pri tem se je udeleženi kolesar huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 21. ure se je na Hradetske cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in voznica e-skiroja. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica pri zavijanju desno odvzela prednost voznici e-skiroja, ki je vozila po kolesarski stezi. Pri tem se je voznica e-skiroja lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 45 intervencij na javnem kraju, 17 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 5 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 43 tatvin, 27 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 4 povzročitve telesnih poškodb, 3 ponarejanja denarja, 3 nasilja v družini, 2 drzni tatvini, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo ter 1 grožnjo.

Policisti preiskali več vlomov in odvzeli prostost storilcu
V torek nam je policija sporočila, da je neznani storilec vlomil v trgovino in odtujil dlančnik ter pri tem povzročil za okoli 3.000 evrov materialne škode. V nadaljevanju so Ljubljanski policisti s kriminalistično preiskavo in zbiranjem obvestil ugotovili, da je osumljenec za to dejanja 44-letni moški, ki mu je bila odvzeta prostost, pri tem pa mu je bil tudi zasežen odtujen predmet, ki je bil vrnjen lastniku. V nadaljnjem zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno tudi, da je utemeljeno osumljen tudi treh kaznivih dejan tatvin različnih predmetov (kozmetični izdelki, tehnično blago, prenosnik), ter še enega vloma v trgovino s kozmetičnimi izdelki, ki jih je izvršil v obdobju zadnjih dveh mesecev, skupno pa si je pri tem pridobil za več kot 8.000 evrov protipravne premoženjske koristi.

Osumljenec je bil priveden pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor, policisti pa nadaljujejo s kriminalistično preiskavo saj se sumi, da je izvršil še več podobnih dejanj tatvin in vlomov, ter bodo kazensko ovadbo dopolnili z vsemi ugotovitvami. V preteklosti je bil že obravnavan in tudi obsojen za istovrstna kazniva dejanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 188 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 163 na območju PU Novo mesto, 24 na območju PU Koper, 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (62), Maroka (48), Pakistana (27).

Spletno uredništvo