Policisti prijeli 35-letnika, ki je vlamljal v trgovine

Foto: iStock (slika je simbolična)

Policisti Policijske postaje Ljubljana Šiška so 26. 2. 2020 okoli 2. ure obravnavali vlom v trgovino na območju Šentvida. Dva storilca sta na silo odprla drsna vrata v trgovino in tako prišla v notranjost, od koder sta nato odtujila večjo količino cigaret. Z dejanjem sta povzročila za okoli 2000 evrov materialne škode.

 

V isto trgovino je bilo vlomljeno tudi okoli 2. ure, 5. 3. 2020, kjer je storilec prav tako s silo odprl drsna vrata in tako prišel v notranjost trgovine. Iz notranjosti je nato odtujil večjo količino cigaret. Z dejanjem je povzročil za 1500 evrov materialne škode.

Dne 26. 2. 2020, okoli 3. ure, so obravnavali vlom v trgovino na območju Dravelj. Dva storilca sta prav tako na silo odprla drsna vrata v trgovino in tako prišla v notranjost, od koder sta nato odtujila večjo količino cigaret. Z dejanjem sta povzročila za okoli 2500 evrov materialne škode.

Z intenzivno kriminalistično preiskavo so policisti ugotovili, da je omenjena kazniva dejanja storil 35-letnik iz območja Ljubljane, ki je bil že večkrat obravnavan za tovrstna kazniva dejanja, zato so mu 5. 3. 2020 v jutranjih urah odvzeli prostost, naslednji dan pa je bil priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je za njega odredil pripor.

Preiskava navedenih kaznivih dejanj se še nadaljuje in bo o vseh novih okoliščinah obveščeno pristojno državno tožilstvo.

D. S.