V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 132 klicev za posredovanje v  interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 37 dogodkov, s področja javnega reda in miru 38 dogodkov in s področja prometne varnosti 36 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 5 tatvin, 4 vlome (v treh primeru je ostalo pri poizkusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 12 prometnih nesreč z materialno škodo, 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 6 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru.

Kriminaliteta

V Mostah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 500 evrov.

Prometna varnost

Včeraj, okoli 7. ure je na Šolski ulici v Logatcu prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in pešec.

Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega vozila v nepreglednem ovinku trčila v pešca, ki je hodil po sredini vozišča. Pešec se je pri tem huje poškodoval, njegovo življenje pa ni ogroženo. Pešcu je bil izdan plačilni nalog.

Včeraj, nekaj po 17. uri je na izvoznem kraku z avtoceste na izvozu Bizovik prišlo do prometne nesreče, ker je voznik osebnega vozila vozil z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola (0,44 mg/l) in trčil v zadnji del osebnega vozila voznice, ki se je ustavila pri rdeči na semaforju. Voznica se je v nesreči lažje poškodovala in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog in začasno odvzeto vozniško dovoljenje.

U. C.