Foto: Demokracija

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 108 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s  področja kriminalitete obravnavali 32 dogodkov, s področja javnega reda in miru 37 dogodkov in s področja prometne varnosti 30 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 10 tatvin in primer nasilja v družini, kjer pa zbiranje obvestil še poteka in bodo o vseh ugotovljenih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

S področja prometne varnosti so obravnavali 8 prometnih nesreč z materialno škodo in nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 6 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Kriminaliteta

Sumljiv predmet

Včeraj, okoli 10.30 so bili policisti obveščeni o prejeti sumljivi pošiljki v enem izmed objektov na Kersnikovi ulici v Ljubljani. Pri pregledu pošiljke, se je iz kuverte vsul bel prah. Na kraju so posredovali policisti in gasilci, 3 osebe pa namestili v karanteno. Uslužbenci Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo so snov analizirali in ugotovili, da ne gre za nevarno snov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Prometna varnost

Včeraj, nekaj pred 18. uro je na Šmartinski cesti pri obvoznici prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznik avtobusa. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, saj je zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v avtobus. V nesreči se je lažje poškodovala potnica v avtobusu. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

T. C.