Foto: Demokracija

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 90 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 16 dogodkov, s področja javnega reda in miru 26 dogodkov in s področja prometne varnosti 32 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 4 tatvine in vlom. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, v enem primeru so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 2 prometni nesreči z materialno škodo,  nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s pobegom, v kateri je bila huje poškodovana kolesarka. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 5 vozil.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 5 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta

V okolici Grosuplja je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil ročne ure. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

Prometna varnost

Včeraj, nekaj pred 18. uro se je v Polšniku pri Litiji zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica zaradi nepravilnega premika trčila v vozilu udeleženca. Pri slednjem je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.47mg/l alkohola v izdihanem zraku. Pri tem se je povzročiteljica lažje telesno poškodovala, policisti pa so ji izdali  plačilni nalog. Zoper udeleženega voznika bo podan obdolžilni predlog.

Prometna nesreča s pobegom –  poziv pričam in neznanemu vozniku Včeraj, nekaj pred 20. uro se je na cesti od Šujice proti Polhovem Gradcu v naselju Gabrje zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena neznani voznik z neznanim vozilom in kolesarka. Voznik je kolesarko nepravilno prehitel, trčil v njo in jo hudo telesno  poškodoval. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v KC Ljubljana, njeno življenje pa ni ogroženo. Voznik je po nesreči odpeljal v smeri Polhovega Gradca.

Vse, ki bi imeli koristne informacije o prometni nesreči pozivamo, da to sporočijo na št. 113, ali Postajo prometne policije Ljubljana na telefonsko številko (01) 583 88 20, lahko tudi anonimno na 080 1200. Prav tako pozivamo neznanega voznika, da pokliče na eno izmed navedenih številk, ali se zglasi na Postajo prometne policije Ljubljana, Grič št. 56, Ljubljana.

T. C.