V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 157 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 47 dogodkov, s področja javnega reda in miru 49 dogodkov in s področja prometne varnosti 28 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 3 tatvine, 4 vlome (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v treh primerih nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 2 prometni nesreči in nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 7 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru.

Med 1. 1. 2021, od 6. ure in 3. 1. 2021, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Morave izsledili in prijeli tujca (državljana Afganistana), ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Postopki policistov s tujcema še niso zaključeni.

Kriminaliteta

V Kočevju je neznani storilec vlomil v trgovino in odtujil denar. Povzročil je za okoli 1.500 evrov materialne škode.

Pri poskusu vloma prijeta mladoletnika

Policisti so včeraj, okoli 22. ure prejeli obvestilo občana, da dve osebi vlamljata v eno izmed trgovin na območju Hrastnika. Na kraju so policisti zalotili in prijeli dva mladoletnika, ki sta poskušala vlomiti v skladišče trgovine. Za čas zbiranja obvestil jima je bila odvzeta prostost. Med postopkom je bila pri enemu najdena tudi manjša količina prepovedane droge konoplja rastlina. Zoper oba bo podana kazenska ovadba, prav tako pa bo izveden ustrezen prekrškovni postopek zaradi posesti prepovedane droge in kršitve odlokov o omejitvi gibanja.

U. C.