V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 93 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 23 dogodkov, s področja javnega reda in miru 31 dogodkov in s področja prometne varnosti 20 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 6 tatvin, 6 vlomov (v enem primeru je ostalo pri poizkusu).

S področja prometne varnosti so obravnavali 1 prometno nesrečo z materialno škodo in 1 nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 6 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru.

Kriminaliteta

V Smledniku je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Škoda znaša okoli 1000 evrov. Na  Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen jedilni pribor. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

Na območju Grosuplja je bilo vlomljeno v garažo, od koder je bil odtujen moped znamke Znen Cruise. Škoda znaša okoli 1500 evrov.

V Domžalah je bilo vlomljeno v vrtno lopo, od koder je bil odtujen daljnogled. Škoda znaša okoli 300 evrov. Na območju Grosuplja je bilo vlomljeno v objekt, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 3000 evrov.

Prometna varnost

Včeraj, okoli 20.15 je na glavni cesti od Zagorja ob Savi proti Litiji prišlo do prometne nesreče v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je zapeljal levo izven vozišča in trčil v varnostno ograjo, nato pa se je vozilo prevrnilo na streho in nazaj na kolesa. V nesreči se je voznik lažje poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnišnico v Trbovljah. Policisti so mu odredili preizkus z alkotestom, ki je pokazal rezultat 0,56 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

U. C.