V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 97 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 25 dogodkov, s področja javnega reda in miru 24 dogodkov in s področja prometne varnosti 32 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 5 tatvin, 2 vloma in primer poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini, kjer pa še zbirajo obvestila in bodo o znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

S področja prometne varnosti so obravnavali 4 prometne nesreče z materialno škodo. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 4 krat na javnem kraju in 8 krat v  zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Kriminaliteta

V Komendi je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in daljinec za vrata. Škoda znaša okoli 60 evrov.

Na Litijski cesti je bilo vlomljeno v skladišče, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

Prometna varnost

Včeraj, nekaj pred 20. uro so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na primorski avtocesti pri izvozu Brezovica iz smeri Vrhnike proti Ljubljani v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila vozil po levem prometnem pasu, nato pa zapeljal na desnega, ter pri tem trčil v zadnji del vozila voznice, ki jo je zasukalo tako, da je nekajkrat trčila v odbojno ograjo. Nobeden od voznikov ni bil telesno poškodovan. Obema je bil odrejen preizkus z alkotestom, ki je pri povzročitelju pokazal rezultat 0.86 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti še nadaljujejo zbiranje obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

U. C.