V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 99 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 27 dogodkov, s področja javnega reda in miru 40 dogodkov in s področja prometne varnosti 17 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 5 tatvin, 3 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 6 prometnih nesreč z materialno škodo in nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 4 krat na javnem kraju in 8 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta

V Litiji je bilo vlomljeno v počitniško hišo, od koder je neznani storilec odtujil električni vrtalnik. Lastnika je oškodoval za okoli 800 evrov.

V prepiru huje poškodovan 67-letnik iz Kočevja

Včeraj, okoli 19. ure so bili policisti obveščeni o hudo poškodovanem 67 letnem moškem na območju Kočevja. Po do sedaj zbranih obvestilih, ga je po prepiru pretepel 55 letni moški. Pri tem mu je prizadejal tako hude poškodbe, da je njegovo življenje ogroženo. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan na UBKC Ljubljana, kjer ostaja na zdravljenju. Policisti so opravili ogled kraja in osumljencu zaradi suma kaznivega dejanja poskusa uboja odvzeli prostost. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno tožilstvo. Motiv za dejanje še ni znan, osumljenec doma iz Kočevja, pa v preteklosti še ni bil obravnavan za kazniva dejanja.

Požar

Včeraj popoldan so bili policisti obveščeni o požaru v enem izmed stanovanj na Maroltovi ulici v Ljubljani. Po do sedaj zbranih obvestilih je zagorel adventni venček, požar pa se je nato razširil še na predel kuhinje in balkonskih vrat. V stanovanju v tem času ni bilo nikogar. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili in policisti, ki so zavarovali kraj. Nastalo je za okoli 5.000 evrov škode, v dogodku pa ni bil nihče poškodovan. Policisti nadaljujejo z zbiranjem zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Prometna varnost

Včeraj, okoli 18.30 se je na Papirniškem trgu v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Do prometne nesreče je prišlo ker je peška nepravilno prečkala cesto, vanjo pa je trčil voznik z osebnim vozilom. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti so ji izdali plačilni nalog.

U. C.