Foto: Demokracija

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 134 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s  področja kriminalitete obravnavali 37 dogodkov, s področja javnega reda in miru 38 dogodkov in s  področja prometne varnosti 35 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali roparski tatvini, 4 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in primera poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali primeru nasilja v družini, kjer  so kršitelju odvzeli prostost, saj je že imel izrečen ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 8 prometnih nesreč z materialno škodo in nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 7 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Kriminaliteta

V okolici Kamnika vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov. V okolici Medvod vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino in nakit. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili udarno kladivo in motorno žago. Povzročili so za okoli 500 evrov škode.

Prometna varnost

Včeraj, okoli 14. ure se je na cesti Liberga – Ježce zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik v ovinku zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v vozil  voznice, ki je pripeljala nasproti. Pri tem se je udeležena voznica lažje telesno  poškodoval. policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

T. C.