V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 144 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 35 dogodkov, s področja javnega reda in miru 35 dogodkov in s področja prometne varnosti 38 dogodkov.

Pregled dogodkov zadnjih 24 ur

Policisti so med drugim s  področja kriminalitete obravnavala rop, 6 tatvin, 3 vlome (v enem primeru je ostalo pri poizkusu) in 6 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini, kjer pa obvestila še zbirajo in bodo o tem obveščali pristojno državno tožilstvo.

S področja prometne varnosti so obravnavali 8 prometnih nesreč z materialno škodo in nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 4 krat na javnem kraju in 9 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Kriminaliteta

V Mostah je bilo vlomljeno v kiosk, od koder je bila odtujena pijača. Škoda znaša okoli 150 evrov. V Dolu pri Ljubljani je bilo vlomljeno v skladišče, od koder so bile odtujene plinske jeklenke. Škoda znaša okoli 300 evrov.

Rop

Včeraj dopoldne so bili policisti obveščeni o ropu na območju Litije. Do sedaj še neznani štirje storilci so najprej vlomili v hišo oškodovanca. Ko jih je ta zalotil so se predstavili kot uslužbenci policije. Nato pa so pregledali prostor, odtujili mobilni telefon, denar in bančne kartice, ter s kraja pobegnili. Gre za moške, ki so bili zamaskirani. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Požar

Včeraj, nekaj po 15. uri so bili policisti obveščeni o požaru v prostorih podjetja na območju Ribnice. Ugotovljeno je bilo, da je v proizvodnji zagorel stroj, požar pa se na samo stavbo ni razširil. Gasilci so požar hitro pogasili, policisti pa bodo tekom današnjega dne opravljali ogled z namenom ugotovitve vzroka požara. O vseh ugotovljenih dejstvih bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Prometna nesreča

Včeraj, okoli 9. ure so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti med Blagovico in Lukovico. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega vozila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčila v betonsko ograjo, vozilo pa je nato obrnilo na streho. Voznica se je v nesreči lažje poškodovala, izdan ji bo plačilni nalog.

U. C.