Vir: Policija.si

Policijska uprava Maribor je v petek, 15. aprila, malo pred 15. uro prejela obvestilo, da je bil v okolici Rač z nožem poškodovan moški. Na kraj je bila takoj napotena patrulja iz Policijske postaje Rače, ki je na tleh hodnika v 1. nadstropju stanovanjske hiše našla poškodovanega 48-letnega moškega, ki ni kazal znakov življenja. Znanega slovenskega športnega novinarja Aleša Tihca je med prepirom v predel prsnega koša zabodla žena.

S PU Maribor sporočajo, da so v dosedanji kriminalistični preiskavi in z ogledom kraja kaznivega dejanja kriminalisti ugotovili, da je 47-letna osumljenka, njegova žena Irena, tistega dne okoli 14.45, med prepirom, v kuhinji stanovanjske hiše, v predel prsnega koša zabodla svojega moža. Ta je ob tem dobil tako hude telesne poškodbe, da je na kraju dejanja umrl. Predmet s katerim je osumljenka storila kaznivo dejanje so kriminalisti našli na kraju dejanja.

Kriminalisti so ugotovili, da policija v preteklosti v njuni zakonski skupnosti ni posredovala.

Osumljenki odvzeta prostost

Osumljenki so policisti zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja uboja po 115. členu Kazenskega zakonika (KZ-1) odvzeli prostost in so jo v nedeljo, 17. 4. 2022, ob 15. uri s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru. Ta je po zaslišanju, ki je trajalo pozno v noč, zoper njo odredil pripor.

Za kaznivo dejanje uboja po 115. členu Kazenskega zakonika (KZ-1) je predpisana kazen zapora od pet do 15 let.

Je umoru botrovalo nasilje?

Na plano prihajajo nekatere podrobnosti kaj se je dogajalo v zakonski zvezi pokojnega Aleša in njegove žene Irene. Eden izmed zapisov, ki se je pojavil na spletu razkriva, da naj bi bil pokojnik precej nasilen in ljubosumen. “Draga Irena, Podpiramo te! Nisi ti nič kriva. Kriva si samo zato, da ga nisi prijavla na policijo že prej. Vemo da je bil nasilen do tebe že nekaj čaša in tudi živce ti je pil. Mi vemo in pa tudi sosedi. Vidli smo ga že tudi z drugimi ženskami, pa ti tega nismo povedli. Tudi mi smo malo krivi. Za mene si najbolj prijazna oseba. Drži se. Imamo te radi.  Bog je na tvoji strani.”

U. C.