Foto: Govori.se

Včeraj je v kraju Orehovica prišlo do prometne nesreče v kateri je umrl pešec. Policisti PU Ljubljana zaradi razjasnitve okoliščin nesreče, prosijo za pomoč.

 

V nedeljo, nekaj po 5. uri, je v kraju Orehovica prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. 22-letnik je hodil po napačni strani ceste, ter nenadoma stopil pred vozilo 36-letnega voznika, ki se je peljal iz smeri Izlak proti Trojanam. Voznik je trčil v pešca, ki je zadobil tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl.

Policisti so skupaj z dežurno preiskovalno sodnico in državno tožilko opravili ogled kraja nesreče, nadaljujejo pa še z ugotavljanjem vseh okoliščin in bodo po vseh znanih dejstvih o tem obvestili pristojno državno tožilstvo, so sporočili s PU Ljubljana.

Pri obravnavi nesreče je bilo ugotovljeno, da je neposredno pred nesrečo iz smeri Trojan proti Izlakam pripeljal(a) voznik ali voznica osebnega avtomobila, ki je v nesreči udeleženemu vozniku večkrat opozorilno posvetil(a) s snopom dolgih luči.

V zvezi z razjasnitvijo okoliščin prometne nesreče policisti prosijo omenjenega voznika/voznico osebnega avtomobila, da pokliče na telefonsko številko 113 ali Postajo prometne policije Ljubljana, Grič št. 56, na telefonsko številko 01 583 8820.

U. C.