Kazniva dejanja prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države, nevarne vožnje v cestnem prometu in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi

V soboto okoli 22.30 so policisti na območju Metlike pričeli ustavljati vozilo hrvaških registrskih oznak, ki pa na znake policistov ni ustavilo. Voznik je vožnjo nadaljeval z veliko hitrostjo po avtocesti proti Ljubljani, kjer je nato na južni ljubljanski obvoznici trčil v službeno vozilo policije, vendar je vožnjo z veliko hitrostjo kljub temu nadaljeval. Policisti so nato pri tunelu Šentvid uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje prevoznih sredstev t.i. »stinger«, vendar je voznik še vedno poskušal nadaljevati z vožnjo, ter pri tem trčil v voznika pred njim in v prometno signalizacijo.

Po ustavitvi pa je voznik iz vozila zbežal, vendar je bil s strani policistov kmalu prijet v bližini. V postopku je bilo ugotovljeno, da je državljan Romunije v vozilu prevažal 9 tujcev (državljanov Turčije), ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo.

V trčenju sta se dva potnika lažje poškodovala, prav tako sta bila v dogodku lažje poškodovana dva policista. Vozniku je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Voznik bo v naslednjih dneh zaradi suma storitve kaznivih dejanj prepovedanega prehoda meje ali ozemlja države, nevarne vožnje v cestnem prometu in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, priveden k preiskovalnemu sodniku.

Spletno uredništvo