Vir: Facebook

Včeraj, nekaj pred drugo uro, je v ljubljanskem nakupovalnem središču prišlo do streljanja. Po do sedaj zbranih obvestilih policije sta bili dve osebi poškodovani s strelnim orožjem, ena pa zaradi udarca s predmetom. Vse tri osebe so bile odpeljane v UKC Ljubljana in njihovo življenje ni ogroženo, so sporočili s PU Ljubljana.

“Okoli 13.40 smo bili obveščeni o dogodku na območju Most, v katerem so bile poškodovane tri osebe. Po do zdaj zbranih obvestilih sta bili dve osebi poškodovani s strelnim orožjem, ena pa zaradi udarca s predmetom. Odpeljali so jih v UKC Ljubljana, njihovo življenje pa po prvih podatkih ni ogroženo,” so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Obračun med člani romske družine?

Po poročanju različnih slovenskih medijev naj bi neuradno šlo za obračun med člani iste romske družine z območja Tomačevega, v ozadju pa naj bi bilo izsiljevanje zaradi domnevnih dolgov.

Portal Prva.si poroča, da sta bila žrtvi v strelskem spopadu v ljubljanskem BTC Hajro Beganović in njegov sin Valentino Beganović, oba stara znanca slovenske policije, poroča portal Demokracija.

Kdo sploh sta Hajro Beganović in Valentino Beganović? Dobri poznavalci vedo povedati, da je Hajro Beganović eden izmed vodečih kriminalcev romskega porekla v Ljubljani na področju kriminala. Ukvarja se predvsem s preprodajo droge in posojanja denarja. Dnevnik je leta 2014 pisal o zloglasni fužinski navezi Hajro Beganović-Arsim Seferaj, še piše Demokracija.

Drama v BTC-ju: Odjeknili streli, dva ranjenca naj bi ležala na tleh

U. C.