Foto: Promet.si

Policisti so včeraj na ljubljanski obvoznici pri izvozu Rudnik v smeri Primorske obravnavali hujšo prometna nesreča, v kateri so bili v naletnem trčenju udeleženi vozniki treh tovornih in enega osebnega vozila.

Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik tovornega vozila s priklopnikom pri vožnji po desnem prometnem pasu v smeri Kozarij zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del tovornega vozila s priklopnikom, ki je vozil pred njim in je zmanjšal hitrost zaradi razmer v prometu.

Slednje tovorno vozilo je odbilo naprej in je trčilo v osebni avto pred njim. Tudi osebno vozilo je odbilo naprej in je trčilo še v priklopnik pred njim stoječega tovornega vozila.

V prometni nesreči sta se je povzročitelj nesreče in udeleženec v osebnem vozilu huje telesno poškodovala.

Oba sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v Univerzitetni klinični center Ljubljana, po do sedaj znanih podatkih pa je življenje voznika osebnega vozila ogroženo. 

Vozniki tovornih vozil so bili tujci v tranzitu, voznik osebnega vozila pa je slovenski državljan. Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila preiskovalni sodnik in tožilec. Policisti še vedno opravljajo ogled in nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

(Video) Huda prometna nesreča na ljubljanski obvoznici

U. C.