Foto: Facebook

V proizvodnji podjetja Belinka Perkemija na Zasavski cesti 95 v Šentjakobu v Ljubljani je včeraj izbruhnil požar.

Včeraj ob 18.19 je na Zasavski cesti v Ljubljani v podjetju Belinka zagorelo v enem izmed stolpov v katerem poteka linija za pranje topil v proizvodnji vodikovega peroksida. Prišlo je do poškodbe, ki je povzročila izbuh topil, pri čemer je zagorelo. Gasilci so požar kmalu omejili, vendar je pri tem nastala večja materialna škoda. V dogodku ni bil nihče poškodovan, prav tako po do sedaj znanih podatkih ni prišlo do onesnaženja okolja. 

 V času dogodka v proizvodnji ni bilo prisotnih zaposlenih. Posredovali so gasilci GB Ljubljana, PGD Podgorica-Šentjakob, Nadgorica, Črnuče, Ježica, Stožice, Tomačevo–Jarše, IGE Belinka-Ljubljana, enota za podporo vodenju Mestne občine Ljubljana ter ELME (ekološki laboratorij z mobilno enoto). Požarno območje je ohlajeno, po požarne vode pa so zajete v obstoječih zadrževalnikih, kar pomeni, da ni prišlo do razlitja okolju nevarnih snovi.

Prebivalcem, ki živijo v bližini obrata preventivno svetujejo, naj se območju iz varnostnih razlogov ne približujejo, čeprav dogodek nima škodljivih posledic za okolje in zdravje ljudi. Vzrok požara še ni znan.

Z namenom ugotavljanja vzroka bodo kriminalisti opravili ogled kraja požara, ko bodo vzpostavljeni pogoji za varno delo. O ugotovljenih okoliščinah pa bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

“Ravnokar je dvakrat počilo v tovarni Belinka, zaprite okna!” je dogajanje komentiral uporabnik Facebooka. 

U. C.