Vir: www.policija.si

Policisti poročajo o drzni tatvini, ki se je zgodila včeraj na območju Šiške. 

Včeraj, okoli 10. ure so bili policisti obveščeni, da je na območju Šiške do stanovanjske hiše prišel neznani moški, ki je starejšo oškodovanko zamotil s pogovorom o izvedbi del na telekomunikacijskem omrežju v hiši.

Med pogovorom je drugi storilec izkoristil priložnost in se neopaženo odpravil v notranjost hiše, od koder je odtujil za več tisoč evrov nakita. Po dejanju sta storilca kraj zapustila z manjšim osebnim vozilom svetle barve.

Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev storilcev in bodo o okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Opis: moški star okoli 40 let, visok med 170 in 175 cm, srednje postave, temnih kratkih las, nosil je kirurško masko, oblečen je bil v jeans hlače in temnejšo srajco

Opozorilo policistov

“Policisti pogosto obravnavamo drzne tatvine iz stanovanjskih hiš, ki jih storilci izvršujejo na zelo prefinjen in pretkan način, oškodovance pa zavedejo do te mere, da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni. Ker so ljudje, običajno gre za starejše občane, še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki pridejo na njihove domove in jih ogovorijo, v tem primeru je bil izgovor razkuževanje stanovanja.

Občanom svetujemo, naj imajo svoje nenapovedane “obiskovalce” ves čas pod nadzorom in naj jih brez potrebe ne vabijo v stanovanjske prostore. Če se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce raznih del ipd., jim svetujemo, naj vedno zahtevajo na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog. Ob tem naj bodo pozorni tudi na videz oseb (njihova oblačila, govor, morebitne posebnosti) in na vozilo, s katerim so se te osebe pripeljale (znamko, barvo, tip in registrske številke vozila).

Če kljub previdnostnim ukrepom vendarle postanejo žrtev kaznivega dejanja, priporočamo, da takoj obvestijo policijo na številko 113 ali najbližjo policijsko postajo. Prav tako naj pokličejo policijo, če zaznajo pojav neznanih oseb in vozil in se jim njihovo vedenje ali zadrževanje na določenem kraju zdi sumljivo (če neznanci na primer opazujejo objekt). Če želijo ostati anonimni, pa lahko pokličejo tudi  na anonimno številko policije 080 1200“, so še zapisali policisti PU Ljubljana.

Preberite tudi: 

V Ljubljani prišlo do množičnega pretepa, dve osebi poškodovani

U. C.