Policisti so bili v s strani več občanov obveščeni, da po ulicah na območju Šiške že nekaj časa divja voznik motornega kolesa. Motorist je nato skušal ubežati policistu, vendar je pri begu padel. 

Policisti PU Ljubljana so bili v soboto, okoli 7. ure s strani več občanov obveščeni, da po ulicah na območju Šiške že nekaj časa divja voznik motornega kolesa.

Voznika je izsledil policist na motorju, ki ga je pričel ustavljati, vendar se na znake modrih luči in sirene ni ustavil, temveč svojo vožnjo nadaljeval po cesti, pločnikih in travnatih površinah na območju Šiške. Na Plešičevi ulici je policist motorist zapeljal vzporedno z motoristom, ter ga pozival naj se ustavi, motorist pa je sunkovito zapeljal v levo in trčil v policista motorista. 34-letni Ljubljančan je nato izgubil  nadzor nad vozilom in padel po vozišču. V nesreči je zadobil manjšo odrgnino, vendar je zdravniško pomoč odklanjal.

Policisti so ugotovili, da je 34-letnik vozil neregistriran in tehnično neizpraven motor brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Prav tako je vozil pod vplivom alkohola (0,78 mg/l), strokovni pregled za ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog je odklonil, do policistov pa se je tudi nedostojno vedel. 

Izdan mu je bil plačilni nalog, zaseženo mu je bilo motorno kolo, prav tako pa bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

D. S.