Zaslepljenost prebivalcev Slovenije!

Skoraj verjeti ne morem, da je res tako. Slovenski narod je bil vedno delaven in mu za razmišljanje o politiki ni bilo kaj dosti mar. Bolj so ga stiskali, bolj je razmišljal, kako bi lahko še kaj več naredil, da prebrodi vse nastale težave. Že Cankar je o tem razmišljal, kaj šele Kramberger.

Nekateri pa so prisesanih na razne “seske”, od koder priteče, samo da trobiš v pravi rog. Vedno je pravi čas za vse drugo, samo delo ne gre. Zakaj pa bi ker, če si naš, vedno priteče, samo stisniti je treba, pa nič narediti. Če je treba protestirati ob katerikoli uri, ni problem le, če pride nalog iz pravega naslova. Pravi zavedni državljan ne more vedno tako, saj ga vežejo delovne obveznosti.

V času prejšnje vlade Janeza Janše, je bilo razpoloženje v državi čutiti, kot pomladi, ko  narava samo čaka, kdaj bo vse vzbrstelo. Vsa ministrstva so delala na polno. Vsak minister je bil vedno pripravljen odgovarjati na kakršnokoli vprašanje in vedel je kako, še bolj predsednik vlade, ki je bil povsod v tujini cenjen, pri nas pa neprestano preziran iz vseh koncev, angažiran pa 24ur. Največji voditelji so se posvetovali z njim in ga upoštevali, tuji novinarji so ga obletavali, ko se je pojavil v EU, pri nas pa skoraj omenili niso, kaj je delal, in vse to pa ni bilo nič vredno, ker je bil to Janez Janša. Večina medijev pa je udrihala po njih z lažmi z vseh koncev. Samo, da je dišalo po nepravilnosti, so naredili afero.

Vlada Janeza Janše je neprestano delala za ljudi. Ob nastopu niti ure niso imeli miru, kaj šele sto dni. Delavcem so se delili boni, zvišale plače, delili dodatke delavcem, gradnje na vsakem koraku, ponudba v trgovini v izobilju po razumnih cenah. Rezultati povsod odlični, kljub težkim razmeram, saj se je delalo v nemogočih razmerah. Vsak minister pa je vedel kaj mora delati, ker je predsednik zahteval rezultate. Ponosni smo bili, ko se je predsednik pojavil nekje v tujini, kako so ga največji voditelji spoštovali. Nikoli do sedaj se ni zgodilo, da bi hrvaški predsednik pooblastil našega predsednika vlade ali republike, da zastopa njihovo državo v Bruslju, kot je bilo to v času prejšnje vlade. Imeli smo najboljše odnose z sosedami v zgodovini Slovenije. Nikoli se ni zgodilo, da bi predsednik druge države priletel s svojim letalom k nam, na našem letališču pobral našega PV in sta skupaj odletela v Bruselj. V času prejšnje vlade se je to zgodilo kar dvakrat. Kovale so se tudi prijateljske vezi med PV vlade in ministri po različnih državah. Kljub težkim razmeram, je spomladansko “brstenje” dajalo občutne rezultate za delovnega človeka. Pa to ni bilo dovolj, za zadovoljstvo prebivalstva. Samo da ni Janša, je bilo vodilo na naslednjih volitvah. Ker je želel ljudem dobro, se je to na volitvah pokazalo kot slabo. Vlada se je morala posloviti.

Nastopila je jesen. Pa ne samo koledarska jesen, katastrofa v gospodarstvu. Cene samo v nebo, zmanjševanje prihodkov, po trgovina primanjkovanje artiklov, cene pa se dvigujejo na desetine odstotkov na vseh področjih. Pa to še ni vse. Spet nas bodo obremenili z davki za tisto, kar smo pridelali s trdim delom in za vse že plačali vse dajatve. Samo naivneži lahko verjamejo, da je vse to le posledica vojne. Naših ministrov v tujini sploh ne jemljejo resno. Ko se pojavijo v tujini, jih jemljejo kot prvošolčke, dokler ne odprejo ust, da izrečejo še kakšne neumnosti.

Pa nismo še na tleh, prihaja zima. V javnosti jih je vedno manj, ki upajo povedati, da so volili to vlado. Tudi njih še čaka “porcija”. Ko pa jih bo njihova vlada tako stisnila, da bodo “zacvilili”, potem se bodo pa oglasili.

Ne morem verjet, da določeni pokvarjenci lahko tako operejo glavo določenim osebam, da ne vidijo ne levo ne desno, le trobijo v rog in smer, kamor se jim naroči. Zaslepljenost tudi za ceno lastne integritete.

Sami bi glodali kamenje, grgrali žebljičke in hodili po vseh štirih, če jim je tako naročeno, samo da ni Janša.

Ko bo dovolj hudo, se bodo razbežali in prosili Janeza Janšo naj pomaga. Vsaka čast Janši, da prenaša vsa ta podtikanja, napadanja z vseh strani, saj marsikdo tega ni sposoben.

Zbudite se dragi državljani! Ne glejte kdo je na položaju, vklopite razum in ocenite, kdo vam je omogočil večjo blaginjo za življenje. Vsi priseljenci ste gotovo prišli v Slovenijo, da vam bi bilo bolje. Vi bi morali še bolj znati oceniti, kdaj vam je bilo bolje. Zakaj potem tudi med vami ta anti JJ? Razumi kdor more!

Vem, da nekateri razmišljate drugače z vso pravico, ampak vaš pogled na situacijo, ima hudo sivo mreno, ki pa je ozdravljiva. Poglejte realno situacijo in ugotovili boste, da v sedanji vladi ni človeka, ki bi vedel kaj narediti za blaginjo Slovenije.

Dragi Slovenci, še nas je veliko zavednih, poštenih, ki znamo razmišljati in povejmo na glas, napišimo z veliki črkami DOVOLJ JE BILO!

Stanislav Colarič, Kamnik