Ostajamo v cirkusu, imenovanem Slovenija

radio1.si

Pahor je novi stari predsednik Slovenije. Nič novega ali presenetljivega. Kontinuiteta tranzicijske levice traja že 72 let. In tako bo najmanj še naslednjih pet let.
Slovenci se očitno iz zgodovine nismo naučili nič, absolutno nič. Ne moti nas niti dejstvo, da je Pahor eden večjih, če že ne glavnih krivcev za ogromno bančno luknjo. Ne, Slovenci mu podarimo še en mandat in prepričan sem, da bo ga bodo čez pet izvolili in elegantno pospremili v kako EU inštitucijo. Borut nam bo hvaležen.

Na drugi strani imamo poraženca (ki pa to nikakakor ni), novinca v državni politiki, Marjana Šarca. Kamniški župan je le potipal teren pred državnozborskimi volitvami. In kot se je pokazalo v nedeljo, je že zavohal zmago prihodnje leto. Zato je bil tako prešerne volje. Prav nasmejan in zadovoljen. Kako je šele vriskal od veselja stric Milan, si lahko le predstavljate. Dobra volja je posledica nastajanja nove stranke. Vprašanje je le, če bodo režimski mediji Šarca lahko toliko časa obdržali na površju. Ah, kaj je z mano?! Seveda ga bodo! ˝Nov obraz˝ na prihodnjih volitvah je tako že znan.

Ni kaj. Kralj Instagrama je premagal komedijanta, ki mu tlakujejo pot za naslednjega mandatarja. Klovn po klovnu. Ostajamo torej v cirkusu, imenovanem Slovenija, in družno vzklikamo: “To mi delaj, miška mala!”

S. P.