V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 493  klicev, 136 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 29  nanašalo  na  kriminaliteto, 27 na javni red in mir, ter 49 na prometno varnost.

Policisti  so  med drugim na področju kriminalitete obravnavali roparsko in drzno tatvino, 6 tatvin, 5 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 8 primerov  poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 9 prometnih nesreč z materialno škodo, nesrečo  z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je na območju Kamnika umrl pešec, o čemer smo vas obvestili včeraj. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila.

Glede  javnega  reda  in  miru so intervenirali 4 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru.

Med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlom:
Na  Viču  je  bilo  vlomljeno  v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar. Lastnika je oškodoval za okoli 4.000 evrov.

Drzna tatvina
Včeraj,  nekaj  pred  8. uro smo bili obveščena drzni tatvini na avtobusnem postajališču  v Domžalah, kjer je do sedaj neznani storilec oškodovanki iz ramen  strgal  torbico, nato pa v družbi s še enim moškim s kraja peš pobegnil. Policisti  glede  okoliščin  kaznivega dejanja nadaljujejo  z zbiranjem obvestil.

Rop bencinskega servisa
Včeraj, okoli 13.30 smo bili obveščeni o  ropu bencinskega servisa na Šmartinski cesti v  Ljubljani. Po do sedaj zbranih obvestilih  je ugotovljeno,  da je neznani storilec vstopil v prodajalno in od uslužbencev zahteval denar. Svoje zahteve je podkrepil z ostrim predmetom. Iz blagajne je odtujil nekaj bankovcev in se s kraja odpeljal s črnim treking moškim kolesom. V dogodku ni bil nihče poškodovan. Opis storilca: Visok okoli 200 cm, oblečen v črna oblačila, obut v rjave čevlje z, na glavi je imel volneno črno kapo z izrezom za oči.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 23.50 ure se je Španski ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi vožnje  preblizu robu trčil v ograjo ob vozišču. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal  0.94  mg/l  alkohola  v  litru  izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Uredništvo