V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 561 klicev, od tega 196 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 57 nanašalo na kriminaliteto, 57 na javni red in mir, ter 71 na prometno varnost.

 

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 25 tatvin, 3 vlome (v  enem primeru  je ostalo pri poskusu) in 6 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 22 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda  in  miru so intervenirali 10 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru.

Policisti PU Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 3 nezakonite prehode državne meje.

Vlomi:
Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Škoda znaša okoli 100 evrov.
V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Merida. Škoda znaša okoli 250 evrov.

Delovna nesreča
Včeraj, okoli 10.30 smo vili obveščeni o delovni nesreči v Zagorju ob Savi. Ugotovljeno je bilo, da sta delavca podirala gradbeni oder pri tem pa se je ta porušil, delavca pa sta padla v globino. Eden se je pri tem lažje poškodoval, drugi je zadobil težje poškodbe, vendar njegovo življenje ni ogroženo. Policisti vse okoliščine dogodka še preverjajo in bodo o zbranih obvestilih obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Včeraj, nekaj pred 16. uro je na Novi poti v Vnanjih Goricah prišlo do prometne nesreče v kateri  sta bila udeležena voznica osebnega vozila in mlajši  pešec. Ugotovljeno je bilo, da je pešec stopil na prehod za pešce, ko je čez njega že peljala voznica in trčil v bok osebnega vozila in se lažje  poškodoval. Policisti bodo po vseh zbranih  obvestilih  izvedli ustrezen postopek.

Včeraj, nekaj po 8. uri je na Dunajski cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena kolesarja. Ugotovljeno je bilo, da sta kolesarja vozila eden za drugim po kolesarski stezi, ko je drugi kolesar začel prvega prehitevati. Ko sta vozila vzporedno pa sta trčila in padla. Pri tem sta se oba lažje poškodovala. Policisti zoper kolesarja vodijo prekrškovni postopek.

Uredništvo