V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 522 klicev, od tega 149 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega  se jih je 41 nanašalo na kriminaliteto, 34 na javni red in mir, ter 56 na prometno varnost.

 

Policisti  so  med drugim na področju kriminalitete obravnavali 8 tatvin, 5 vlomov (v  enem primeru je ostalo pri poskusu) in 2 primera poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v dveh primerih nasilja v družini, kjer je bila izrečena prepoved približevanja.

Obravnavali so 6 prometnih nesreč z materialno škodo, 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami  in  nesrečo  s  hudimi  telesnimi  poškodbami. Petim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 5 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Policisti  Policijske  uprave  Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 4 nezakonite prehode državne meje.

Vlomi:
V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bil odtujen računalnik in ura. Škoda znaša okoli 1800 evrov.
V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder je bil odtujen električni skiro, računalnik in smučarska deska. Škoda znaša okoli 2700 evrov.
Za  Bežigradom je bilo vlomljeno v klet, od koder je bil odtujen električni skiro in zračna tlačilka. Škoda znaša okoli 600 evrov.
V Šiški je bilo vlomljeno v garažo, od koder so bile odtujene pnevmatike in olje. Škoda znaša okoli 600 evrov.

Prometna varnost
Včeraj, nekaj po 16.30 je v Tomišlju prišlo do prometne nesreče v kateri je bil samoudeležen  voznik  motornega  kolesa.  Ugotovljeno je bilo, da je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola (0,67 mg/l) padel in se lažje poškodoval. Zoper njega bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj,  okoli  11.30  je v križišču Zadobrovške ceste in ulice Novo Polje, cesta  I v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznica  osebnega  vozila in motorist. Ugotovljeno je bilo, da je voznica v križišču  izsilila  prednost  motoristu.  V nesreči  se  je motorist lažje poškodoval. Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 9. ure je na ulici Pod hribom v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi voznica osebnega vozila in peška. Ugotovljeno  je  bilo,  da je voznica pri zavijanju na parkirišče zapeljala čez  stopalo peške, ki  je  stala ob vozišču. V nesreči se je peška lažje poškodovala. Zoper povzročiteljico bo uveden prekrškovni postopek.

 

Uredništvo