Vir: Pixabay

Šolska ministrica Simona Kustec je sporočila, da bo pouk za učence prve triade v petih od 12 slovenskih regij od prihodnjega ponedeljka potekal na daljavo.

Ob ponedeljkih na daljavo

Šolska ministrica Simona Kustec je povedala, da so nekatere regije iz rdeče prišle v črno fazo. “Vlada je danes podaljšala izvajanje dela v prvih treh razredih osnovne šole v tako imenovanih rdečih regijah,” je pojasnila ministrica. V petih črnih regijah se bo vzgojno-izobraževalno delo za vse učence od prvega do devetega razreda osnovne šole od prihodnjega ponedeljka nadaljevalo na daljavo.

V rdečih regijah bo pouk v ponedeljek potekal na daljavo, na ta dan pa bodo spet izvedli hitra testiranja zaposlenih na novi koronavirus. V torek se bodo nato učenci prve triade osnovne šole v rdečih regijah vrnili nazaj v šolske klopi, je na popoldanski vladni novinarski konferenci pojasnila Kustečeva.

Nujno varstvo za nekatere učence prve triade

Iz besedila okrožnice, ki so jo prejele osnovne šole, je razvidno, da bodo od ponedeljka v črnih regijah, kamor po novem poleg jugovzhodne, goriške in posavske regije spadata še obalno-kraška in zasavska, vrtci delovali v zmanjšanem obsegu, ki zagotavlja nujno varstvo, vzgojno-izobraževalno delo za vse učence osnovnih šol ter glasbenih šol pa bo potekalo na daljavo.

D.C.