slika: Demokracija

Strokovni svet UKC Ljubljana je soglasno sprejel sklep, da se začasno zaustavi elektivna dejavnost za 14 dni, potem bo strokovni svet ponovno presojal o izvajanju elektivnega progama.

UKC Ljubljana za 14 dni zaustavlja vse nenujne dejavnosti?

Onkološke bolnike, nosečnice in porodnice še naprej obravnavamo brez omejitev. Na pediatrični kliniki bodo dejavnost omejili “po presoji stroke”, so še sporočili iz UKC Ljubljana.

Omejitve so začasne, veljajo torej 14 dni, potem pa bo strokovni svet ponovno presojal o izvajanju elektivnega progama, torej za nenujne posege.

V UKC Ljubljana je hospitaliziranih 113 bolnikov s covidom-19, od tega v intenzivni enoti 24, umetno jih predihavajo 19. Na novo so jih sprejeli 14, v domačo oskrbo pa odpustili sedem. UKC Ljubljana se je sicer v zadnjih tednih že prilagodil na povečano število bolnikov s covidom-19. Dodatne postelje so med drugim zagotovili v bolnišnici Petra Držaja in na ortopedski kliniki.

Vodja oddelka za intenzivno terapijo na infekcijski kliniki UKC Ljubljana Matjaž Jereb je v četrtek dejal, da sicer še obvladujejo situacijo. Upa pa, da bodo ukrepi, ki so bili sprejeti proti širjenju epidemije v zadnjem tednu, delovali in se bo krivulja obrnila navzdol.

DK