Ljubljanski kriminalisti so zaključili preiskavo detomora, ki se je zgodil  novembra 2022 v okolici Grosuplja.

Spomnimo, da so v mesecu novembru lanskega leta v sortirnici odpadkov našli truplo novorojenčka. 19. novembra so bili policisti obveščeni, da so našli trupelce moškega spola, ki ga je policija odpeljala na sodno medicino.

Policijski inšpektor Tomaž Tomaževič nas je danes obvestil, da so kriminalisti zaključili primer kaznivega dejanja detomora za katerega je intenzivna kriminalistična preiskava potekala vse od 19. novembra lanskega leta, ko je bilo truplo najdeno.

Z ogledom kraja dejanja, pri katerem je sodeloval tudi mrliški oglednik iz Inštituta za sodno medicino Medicinske fakultete iz Ljubljane in v nadaljnji preiskavi ter sodni obdukciji je bilo ugotovljeno, da je bil otrok moškega spola živorojen, njegova smrt pa je posledica kaznivega dejanja.

Tomaževič je zapisal še: “Kriminalisti in policisti smo z zbiranjem obvestil in forenzičnimi dokazi uspeli identificirati 30-letno mamo novorojenčka, ki je utemeljeno osumljena kaznivega dejanja »detomora« po 119. členu Kazenskega zakonika. Zoper osumljenko smo po zbranih obvestilih v tem mesecu podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani.

Zagrožena kazen na podlagi Kazenskega zakonika je za tovrstno kaznivo dejanje do tri leta zapora.

Uredništvo, J.V.