Novodobni marksisti

Vir: Twitter

Za novodobne marksiste, levičarje, antikapitaliste in še koga je značilno, da s prezirom zavračajo vse, kar diši po zahodnem kapitalizmu. No ja, ne ravno vse.

Ko gre za sodobno tehnologijo, imajo najraje najnovejše iPhone in pa recimo zadnji model Samsunga, S8. Revolucionar seveda ne sme biti lačen, zato najraje zavije v svojo priljubljeno restavracijo, McDonalds. Revolucionar se namreč bori proti kapitalizmu tako, da ga ˝vsakodnevno hrani˝ s svojimi obiski. Ob tem seveda ne smejo manjkati razni simboli komunizma in socializma kot sta npr. komunistični manifest ali pa majica z srpom in kladivom (tja se obvezno odpravi z novim iPhonom, da lahko slika svoj antikapitalistični obrok in sliko potem objavi na raznih socialnih omrežjih). Lahko je seveda tudi navaden nahrbtnik z nujnim pripisom: ˝Borim se proti kapitalizmu!˝ Seveda! In že naslednjo sekundo plača turbokapitalistu McDonaldsu10 eur za pošten delavski obrok.

Ni kaj. Tudi revolucionarji niso več, kar so bili. Najbolj simpatični so mi, ker mislijo, da jih svet vidi kot nekakšne špartanske bojevnike. In tu se motijo. Svet jih vidi kot navadne, razvajene, kričeče otroke, ki doma ali pa v šoli ne dobijo dovolj pozornosti. Zato se raje borijo proti kapitalizmu, v McDonaldsu ali pa v Burger Kingu.
Živela revolucija. Menda.

S. P.