V ponedeljek je bilo v Sloveniji opravljenih 4.700 PCR testov in potrjenih 740 novih okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov je tako znašal 15,7 odstotka. Opravljenih pa je bilo tudi 47.918 hitrih antigenskih testov. Vsi pozitivni izvidi hitrih testov pa se preverjajo še s PCR-testi.

Trend obolelosti s koronavirusom na dan 8. 3. 2021

Trenutno se v bolnišnicah zdravi 506 ljudi, od tega jih 90 potrebuje intenzivno nego. V ponedeljek je umrlo še 7 ljudi, skupaj že 3.904. Podatki Covid-19 Sledilnika kažejo, da je v Sloveniji trenutno 10.602 aktivnih primerov okužbe z novim koronavirusom. 

V Sloveniji brazilska različica novega koronavirusa

Včeraj so v Sloveniji odkrili prve primere brazilske različice novega koronavirusa. Po besedah vodje vladne svetovalne skupine za covid-19 Mateje Logar so jih zabeležili na območju Maribora pri osebah, ki so imeli tesne stike (znotraj družine). Podatkov o dodatno okuženih ni, zato odgovorni upajo, da gre za vnos iz tujine ter da večjega širjenja ne bo.

Kot je povedala Logarjeva se stanje v državi ne izboljšuje tako hitro, kot bi si želeli in glede na epidemiološko situacijo večjega sproščanja ukrepov še verjetno ne bo mogoče izvajati. Večina ukrepov, ki so v veljavi, tako ostaja, je dodala.

Po številu novih okužb izstopajo naslednje občine

Med občinami glede na včeraj potrjene nove okužbe izstopajo naslednje občine: Celje 35, Žalec 18, Slovenska Bistrica 15, Kamnik 16, Kranj 24, Škofja Loka 17, Izola 10, Koper 38, Ljubljana 91, Maribor 26.

T. C.